diumenge, 7 de juliol de 2013

Blanc de Foresta


Un Xarel·lo amb Sauvignon Blanc i un toc de bóta


Blanc de Foresta 2012 (Foto: Pep Gomis)
I avui toca tastar un vi de nova creació, el primer vi que veu la llum del celler Vins de Foresta, situat a l'Arboçar a l'Alt Penedès, un vi fet amb Xarel·lo procedent de vinyes velles entre 40 i 75 anys amb un toc de Sauvignon Blanc i a més amb tres mesos de bóta de roure francès. D'entrada la guineu de l'etiqueta ja és un punt. 

El tinc fresquet a la nevera i toca obrir-lo i servir-lo a la copa i ..., al primer cop d'ull el podriem definir com a .... "VERD", la primera impressió al olorar-lo la podriem definir com a .... "VERDA" i quan el tastem la sensació que produeix la definiria com a "VERDA". Per tant puc afirmar que la sensació que m'ha produït el vi és una sensació "VERDA".


Definir la sensació que m'ha produït un vi com a "VERDA" és fàcil d'entendre si parlem d'una sensació visual, és un vi amb un color verd intens força peculiar, res de groc amb tons verdosos, més aviat un verd "esgrogueït". Desprès quan l'olores la primera impressió és verda, desprès si que hi trobes alguna cosa més, un toc tropical però la que més destaca és la verda. I al tastar-la verd, verda i més verd. 

Si voleu entendre el que vull dir amb gust verd, l'haureu de tastar, per tant animeu-vos a tastar el Blanc de Foresta del 2012 i quan l'hagueu tastat en parlem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada