divendres, 2 d’agost de 2013

Visendra Rosat

Un rosat 100% Merlot que m'ha sorprèsRosat de Bodegues Visendra (Foto: Pep)
Avui toca tastar un rosat, però un rosat un pèl diferent, el rosat 100% Merlot de Bodegues Visendra, una petita bodega familiar situada a Les Pobles una pedanía d'Aiguamúrcia, al costat del monestir de Santes Creus.  
 
Com que ja sabia amb el vi que jugaba l'he posat a refredar a la nevera i l'he obert tot just abans de dinar ben fresquet, per tastar-lo com un aperitiu, a veure que tal.
 
El primer que sorprèn quan l'obres és el seu color, ja voldrien molts negres tenir la tonalitat d'aquest rosat, si algú ens el servís com a negre, no ens sorpendria pas.  Té un color fosc, morat com de cirera ... d'aquelles petites que hi havia abans que gairebé es posaven negres i eren molt i molt dolçes, ja veureu perquè ho dic.
 
Quan l'ensumes continua sorprenent té un punt de no se ben bé com dir-ho, però no fa l'olor que esperaries d'un vi rosat fet amb Merlot, té un olor com de brioix ensucrat.
 
I per fi el tastem i llavors si, ja sorpresa total, ..... és "DOLÇ", bé dolç, té un punt de dolçor peculiar, però en cap és el que esperaries sentir o experimentar al tastar un vi com aquest. No espereu trobar un xupa-xup com molts rosats que hi ha avui, no ... és més aviat una dolçor d'alguna verema tardana que segur que heu tastat, i si no us animo a que ho feu.

Per tant tenim un vi que diu que és rosat però sembla negre, que fa olor de "Dolçor" i té un gust "Dolç" i que ben fresquet és un molt bon aperitiu, per acompañar el plat que avui tocava no us puc dir res, perquè com veieu a la fotografia: "S'HA ACABAT".

Us animo a tastar-lo i us asseguro que no us deixarà indiferents. Ja em direu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada